BOBI-X, masz jedną z rzeczy podanych przez Masmo w poście wyżej. Dokładne ustalenie wymaga diagnozy doświadczonego mechaniora.
Kilka pytań nowicjusza.
Zwiń
X
-
Kilka pytań nowicjusza.
Witam.
Jak już napisalem w temacie mam kilka pytań, które nasunęły mi się po tygodniowej eksploatacji Octavki.
Po pierwszych jazdach stwierdziłem ( a właściwie moje lokomocyjne dzieciaki) że jazda na seryjnych amorkach przypomina wyścigi pontonów górską rzeką. Tak sie po prostu nie da , bo wydam majątek na aviomarin albo pranie tapicerki. Założenie gazówek stało się praktycznie koniecznościa. I tu pytanie : za ile realnie mógłbym sprzedać seryjne amorki na których przejechałem 500 km ? Cena gazówek KYB ok 500 za komplet z przesyłką + przekładka w ASO drugie tyle :evil: więc szukam ukrytych rezerw
Pytanie następne: Ile kosztuje płyta podsilnikowa - czytałem, że zakładaliście ale ceny się nie doszukałem. Czy w połączeniu z gazówkami zapewni ona w miarę duże bezpieczeństwo misce olejowej ?
Edit. Znalazłem
Pytanie trzecie: Czy ktoś skracał drążek zmiany biegów i jak zdejmuje się gałkę ? Drążek wydaje mi się zbyt długi i nieporęczny a skajka mieszka baaardzo mi się nie podoba. Wdzięczny byłbym za ewentualne rady odnośnie wymiany mieszka.
Pytanie czwarte i ostatnie: Czy keszeń pod radiem jest wyjmowana, czy też stanowi monolit z konstrukcją konsoli? I jak się do tego dobrać? Docelowo trafi tam CB i chciałbym zrobić jakąś estetyczną zabudowę.
Pozdrawiam
RudiW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
-
-
ad 4 kieszen pod radiem jest demontowalna jest na 4 zatrzaskach
ad 3 gałka jest zamocowana za pomocą takiej małej opasi zwijanej do mieszka z tego co pamietam musisz mocniej pociągnąc za ten plastik na dole ppodnieś do góry mieszek na lewą strone i zobaczysz cały mechanizm montowania nie jest to trudne do rozebrania co do skracania to nie wiem bo nie robiłem
Komentarz
-
-
tutaj masz info o radyjkach. i możliwościach montażu w miejscu kieszeni.
co do cen amorków:
używane : allegro- gdzie indziej kupisz/sprzedasz używki? luknij do działu giełda. z tego co pamiętam użytkownik Dawid chciał sprzedać swoje seryjne po wymianie na kayabę agx.
odnośnie gałki i mieszka:
używaj szukajki !!
BWT : a kto Ci każe w ASO przekładać amorki?? nooo chyba że gwarancja , to nie było pytania.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez huwetutaj masz info o radyjkach. i możliwościach montażu w miejscu kieszeni.
Czytałem, ale wiekszość jest o antenach i świadectwach homologacji) a wolę się dopytać żeby czegoś nie spartolić.
co do cen amorków:
używane : allegro- gdzie indziej kupisz/sprzedasz używki? luknij do działu giełda. z tego co pamiętam użytkownik Dawid chciał sprzedać swoje seryjne po wymianie na kayabę agx.
Owszem, rozpatruję Allegro tylko nie mam pojęcia jaka jest rozsądna cena bo rozpiętści są momentami spore
odnośnie gałki i mieszka:
Oba wątki czytałem. I o ile na ich podstawie dałbym sobie chyba radę , to ze skracaniem na razie " walę w ciemno "
używaj szukajki !!
Od tygodnia lecę po koleji wszystkie wątki. Szukajka jest dla mięczaków :lol:
BWT : a kto Ci każe w ASO przekładać amorki?? nooo chyba że gwarancja , to nie było pytania.W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
coby nie zardzewiało żelazo. :szeroki_usmiech
szukajka dla mięczaków.... hmmm aco Panowie moderzy na to ?? :twisted:
moje zdanie co do ceny amorków: gazowe kayaby kupowałem w ubiegłym miesiącu i płaciłem coś po 170 zeta za szt ( przód oczywiście). Nie ośmieliłbym się wołać więcej za używkę jak 50 do 70 zeta za sztukę. Ale to tylko moje zdanie.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
coby nie zardzewiało żelazo. :szeroki_usmiech
A podziękował, podziękował.
szukajka dla mięczaków.... hmmm aco Panowie moderzy na to ?? :twisted:
Eee, spokojnie. W kontekście że byłem twardziel :diabelski_usmiech i leciałem na żywo post po poście nadrabiając zaległości.
moje zdanie co do ceny amorków: gazowe kayaby kupowałem w ubiegłym miesiącu i płaciłem coś po 170 zeta za szt ( przód oczywiście). Nie ośmieliłbym się wołać więcej za używkę jak 50 do 70 zeta za sztukę. Ale to tylko moje zdanie.
O , i to jest jakaś podpowiedź.
Dzięki i pozdówki.W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rudio wydam majątek na aviomarin albo pranie tapicerki
Pokłon Neptunowi - sytuacja na pokładziel(lub samochodzie), gdy nie można zatrzymać w miejscu zawartości żołądka. (pomaga wtedy aviomarin ale lepszy jest plaster naklejony na pępek)[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Re: Kilka pytań nowicjusza.
Zamieszczone przez Rudi...Drążek wydaje mi się zbyt długi i nieporęczny a skajka mieszka baaardzo mi się nie podoba. Wdzięczny byłbym za ewentualne rady odnośnie wymiany mieszka.
Pytanie czwarte i ostatnie: Czy keszeń pod radiem jest wyjmowana, czy też stanowi monolit z konstrukcją konsoli? I jak się do tego dobrać? Docelowo trafi tam CB i chciałbym zrobić jakąś estetyczną zabudowę.
Pozdrawiam
Rudi
Może ktoś coś takieto trenował? Jak to założyć? Czy duża rzeźba czy dałby radę sam??
Co do kieszeni... Rwij nic sie nie przejmuj. Możesz najwyżej radio wyjąć, żeby złapać od góry.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZnam jedna osobe ktora to miala i wywalila, bo po dupie za bardzo dostawala skrzynia. Poprostu nie byles w stanie tak szybko naciskac sprzegla...
A montaż jest P&P???Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Ja zakładając gałke z O II obciołem drażek o ok.1,5cm,bo jest tam mniej skóry.Tu masz link jak chcesz inną. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=118897164
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Masmo..chodzi po głowie wynalazek zwany shortshifter:
prawie jak sekwencja :wink:DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Krzycha może coś takiego ?
prawie jak sekwencja :wink:Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Komentarz